Tenhon sunnuntaijazz


7.3.2017

En osannut odottaa, että helsinkiläisetkin harrastavat sunnareita, totesi ystäväni täpötäydessä Tenhossa istuessamme. Jouduimme hetken kiertelemään saadaksemme pöydän, johon Tenhossa olen jo tottunut, mutta sunnuntai-illalta en tätä olisi odottanut.

Viini, pizza ja jazz olivat loistava kombo päättämään pitkän ja raskaan viikon. Etenkin hyvät sellaiset; jazzia tänä iltana tarjoili suomalais-norjalainen yhtye Cogito, ja Tenhossa pizzat ovat simppeleistä raaka-aineista valmistettuja, helposti lähestyttäviä ja superhyviä. Myös omaperäinen drinkkilista kannattaa ottaa haltuun.

Musiikin jäädessä aluksi hieman taustalle, ehdimme hyvin vaihtaa kuulumisia. Paikalle tullut porukka joko istui lavan edessä kuunnellen, tai keskittyi omiin juttuihinsa - kuten biljardinpeluuseen - Tenhon pohjapiirros ja hyvä pöytäjärjestys mahdollistaa tämän kaiken. Bändi voimistui noin puolivälissä keikkaansa, ja vetivät juuri hyvänmittaisen ja setin, ravintolassa soitettavan jazzin ei tarvitse kestää mielestäni paria tuntia kauempaa. Ihmisiä jäi keikan loputtua istumaan iltaa - ja heitä virtasi vielä lisää pitkin iltaa! Ravintolan seinillä oli muuten myös maalaustaidetta, jottei kulttuurikokemus nyt yksipuoliseksi jäisi.


Restobar Tenhosta on tulossa suosikkini Helsingin Kalliossa. Voin mennä syömään pidemmänkin kaavan mukaan tai vain lasilliselle, aloittelemaan, viettämään iltaa, jopa lounaalle. Toivottavasti vegaanibrunssit tekevät paluun, sitten en paljon muita kantapaikkoja tarvitsekaan.

Lisäksi Tenhossa tapahtuu jatkuvasti. Jazz-iltojen lisäksi Helsinki Poetry Connection -kollektiivin kanssa järjestettävä Poetry Slam -konsepti on erinomainen, toivon että niitä on tulossa lisää! Myöskin Tenhon kuluva viikko näyttää erittäin kiinnostavalta.Sunnuntaijazzin bändistä:

Cogito on Norjan Trondheimissa talvella 2016 perustettu norjalais-suomalainen trio, jonka soundia leimaa varsin harvoin vastaantuleva, huuliharppu, kontrabasso, rummut, instrumentaatio. Yhtye esittää omaa musiikkiaan ja pyrkii venyttämään kappaleiden sisälle omat pienet universumit melodioiden ja improvisoinnin pohjalta.

Konsertti on osa yhtyeen kiertuetta Suomessa ja Norjassa.

Cogito on:
Sondre Ferstad (NO) - huuliharppu
Morten Berger Stai (NO) - kontrabasso
Erik Fräki (FI) - rummut
CARGO COLLECTIVE, INC. LOS ANGELES, CALIF. 90039—3414